МЕНЮ

                 

                            СНІДАНОК

               

                     

       


               

                                

                                ОБІД





ПОЛУДЕНОК:






                       

                       Що таке система НАССР

Міжнародна система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (англ. HACCP) — система, яка ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Іншими словами — це аналіз ризиків і контролю критичних точок.

СИСТЕМА НАССР:

1. Стосується лише безпечності харчових продуктів і не стосується їх якості.
2. Запобіжний інструмент контролю за небезпечними факторами.
3. Не гарантує безпечності харчових продуктів, а лише зменшує ризик виникнення випадків щодо загрози їх безпечності.
4. Не автономна програма. Її основа — це система заходів контролю, що складається з програм-передумов, які потрібно запровадити й належно підтримувати.
Контроль за реалізацією вимог чинного законодавства щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, покладено на Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, затвердило Мінагрополітики наказом від 01.10.2012 № 590

Реалізація згаданої концепції дозволяє домогтися наступних позитивних моментів

*В обов'язковому порядку контролюється сировина, що поставляється в ДНЗ для приготування їжі для дітей;
*Існує можливість документального контролю, які проби проходила сировина, перед тим, як потрапити на стіл до дитини;
* Здійснюється жорсткий контроль за умовами її приготування в частині дотримання вимог санітарії та гігієни;
*Своєчасна і якісна дезінфекція інвентарю, приміщення їдальні і кухні;
*Особиста гігієна персоналу;
*Правильне прибирання відходів і сміття;
*Відсутність комах;
*Продукти, які не відповідають за якістю тим, з яких дозволено готувати їжу дітям, повертаються постачальникам або утилізуються;
*Жорсткий контроль за зберіганням продуктів і напівфабрикатів.Комплекс цих заходів допомагає захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові та алергічні отруєння.
Комплекс цих заходів допомагає захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові та алергічні отруєння.

Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

Контроль, що реалізується в рамках створеної системи менеджменту, передбачає відпрацювання пакету документів і їх неухильного виконання.
Сюди входять:
* Вимоги, яким повинні відповідати наявні в харчоблоці ДНЗ посуд, кухонний інвентар і обладнання;
* Вимоги, які пред'являються до кулінарних виробів і харчових продуктів на етапах споживання, приготування, зберігання;
* Вимоги, які регламентують безпеку на етапах приготування їжі (за видами харчової продукції).

Перелік ККТ (критичних контрольних точок) на етапах виготовлення харчової продукції:

* Придбання харчової сировини;
* Контролю упаковки, в якій знадходять продукти;
* Порядок контролю ККТ на етапі приготування їжі;
* Алгоритм дії посадової особи при виявленні відхилень фактичних параметрів від встановлених.

Нормативно-правові акти, які зобов’язують операторів ринку розробити та впровадити систему НАССР:

– Закон України № 771 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (ст. 20, 21);
– Закон України № 2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»;
– Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства № 429 від 17.10.2015;
– Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 41 від 06.02.2017 «Про затвердження форми акту, складеного за результатами аудиту щодо додержання операторами ринку вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів»;
– Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 42 від 06.02.2017 «Про затвердження форми акту, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами»;
– Постанова Кабінету міністрів України №896 від 31 жовтня 2018р. «Порядок визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю відповідності діяльності операторів ринку (потужностей) вимогам законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, які здійснюються Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від її провадження».

Впровадження системи НАССР  – є гарантом якості в громадському харчуванні. ХАССП в дитячих садках і освітніх установах –це не просто засіб для проходження перевірок контролюючих органів, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей поза домом. На відміну від дорослих, у них немає вибору, де харчуватися і як харчуватися, тому адміністрація цих установ зобов'язана на законодавчому рівні розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи HACCP. 


Реалізація згаданої концепції дозволяє домогтися наступних позитивних моментів:
* В обов'язковому порядку контролюється сировина, що поставляється в ДНЗ для приготування їжі для дітей;
* Існує можливість документального контролю, які проби проходила сировина, перед тим, як потрапити на стіл до дитини;
* Здійснюється жорсткий контроль за умовами її приготування в частині дотримання вимог санітарії та гігієни:
* Своєчасна і якісна дезінфекція інвентарю, приміщення їдальні і кухні;
* Особиста гігієна персоналу;
* Правильне прибирання відходів і сміття;
* Відсутність комах;
* Продукти, які не відповідають за якістю тим, з яких дозволено готувати їжу дітям, повертаються постачальникам або утилізуються;
* Жорсткий контроль за зберіганням продуктів і напівфабрикатів.

Комплекс цих заходів допомагає захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові та алергічні отруєння.

Що перевіряється:

1. Планування виробничих та допоміжних приміщень.

Перевірка планування потоків руху персоналу та продуктів на предмет перехресного забруднення. Вплив ґрунту та навколишнього середовища на безпечність продуктів.

2. Територія, обладнання та технічне обслуговування.

Стан облаштування території, стан дверей, підлог та стін виробничих приміщень. Інспектори перевірять чи калібрується обладнання згідно специфікацій.

3. Планування та стан комунікацій.

Перевірка наявності діючої вентиляції, стану систем водопостачання та водовідведення. Належне освітлення виробничих зон.

4. Безпечність матеріалів для переробки харчових продуктів.

Державні аудитори перевірять, яка саме вода використовується у приготуванні харчових продуктів, льоду та пару, чи всі допоміжні матеріали є безпечними.

5. Чистота поверхонь, процедури прибирання приміщень.

Перевірка миючих засобів, частоти та графіку прибирань. Інспектор перевірить де саме зберігаються засоби для прибирання та інвентар.

6. Здоров’я та гігієна персоналу.

Перевірка медичних книжок, наявності спецодягу та проведення гігієнічного навчання. Наявність правил миття рук, паління, відвідування туалетів.

7. Поводження з відходами виробництва.

Державний інспектор перевірить, де накопичуються та як саме утилізуються відходи виробництва. Наявність та маркування контейнерів для відходів, їх миття та дезінфекція.

8. Контроль шкідників.

Буде перевірено яким способом підприємство запобігає проникненню шкідників на територію потужності, чи розроблені засоби профілактики та боротьби зі шкідниками.

9. Зберігання та використання токсичних речовин.

Якщо на підприємстві використовуються токсичні сполуки, то інспектор перевірить чи розроблені правила приймання, зберігання та застосування цих речовин.

10. Контроль постачальників.

В ході аудиту будуть перевірені процедури моніторингу ризиків та вхідного контролю харчових продуктів, отриманих від постачальників.

11. Зберігання та транспортування.

Інспектор перевірить умови зберігання продуктів, контроль за строками придатності та температурні режими транспортування готової продукції.

12. Контроль технологічних процесів.

Перевірка ключових параметрів технологічних процесів, наявності контрольних точок та процедур контролю за невідповідними харчовими продуктами.

13. Маркування харчових продуктів.

Аудитор проінспектує маркування для готової продукції, наявність строків зберігання та дати виробництва продукції.

 

Вимоги щодо забезпечення санітарного законодавства на харчоблоках закладів освіти відображені в наступних документах:

  • Державні санітарні правила та норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01,
  •  Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 01 червня 2005 року № 242/329, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 15 червня 2005 року за № 661/10941.
  • Інструкція з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17 квітня 2006 року № 298/227, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 05 травня 2006 року за № 523/12397,
  • ДБН В.2.2-4:2018 Заклади дошкільної освіти, ДБН В.2.2-3-2018 Заклади освіти.

 

Нормативно-правові акти, які зобов’язують операторів ринку розробити та впровадити систему НАССР:

– Закон України № 771 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (ст. 20, 21);
– Закон України № 2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»;
– Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства № 429 від 17.10.2015;
– Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 41 від 06.02.2017 «Про затвердження форми акту, складеного за результатами аудиту щодо додержання операторами ринку вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів»;
– Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 42 від 06.02.2017 «Про затвердження форми акту, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами»;
– Постанова Кабінету міністрів України №896 від 31 жовтня 2018р. «Порядок визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю відповідності діяльності операторів ринку (потужностей) вимогам законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, які здійснюються Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від її провадження».

 

  Перспективне чотиритижневе зимове меню,

 рекомендоване для організації триразового харчування дітей 

віком від 1 до 6 (7) років

(сніданок, обід, полудень)  у 2022 році

(відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»)





 

 

 

 

 

Понеділок 1тиждень

 

 

 

Найменування продуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

 

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

 

Від1-3 р

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

 

Сніданок:

 

Каша пшоняна з фруктами

110

117

147

4,0

4,0

5,0

3,2

3,2

4,0

29,1

33,6

41,9

159

176

220

 

Соус фруктовий зморожених фруктів або ягід(з вишень)

 

29

 

30

 

40

 

0,3

 

0,3

 

0,5

 

0,0

 

0,0

 

0,1

 

3,6

 

5,1

 

6,9

 

15

 

21

 

28

 

Какао

120

120

160

4,0

4,0

5,3

3,4

3,4

4,5

6,3

6,3

8,6

70

70

95

 

Всьогоза сніданок:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З вишнями мороженими

 

 

 

8.3

8.3

10,8

6.6

6.6

8.6

39.0

45

57.4

244

267

343

 

Обід:

 

Суп із цвітною капустою зісметаною

150/7

150/7

200/9

1,5

1,5

1,9

3,1

3,1

3,9

7,0

7,0

9,4

60

60

79

 

Рибнапаличказяйцем

46

46

69

9,2

9,2

13,5

4,6

4,6

6,2

4,8

4,8

6,7

98

98

137

 

Пюре з бобових (гороху )зцибулею

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ізгорохулущеного

100

100

125

10,3

10,3

12,9

3,2

3,2

3,9

24,4

24,4

30,5

167

167

208

 

Компот із свіжих фруктів(зяблук)

120

120

160

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,3

6,2

12,2

16,3

27

50

66

 

Хлібцільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

 

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з компотом із свіжих фруктів(зяблук) тагорохом

 

 

 

23,3

23,3

30,8

13,6

13,6

16,8

52,4

58,3

72,9

423

446

561

 

Вечеря:

 

Котлета рублена з курятини

58

58

77

10,8

10,8

14,5

3,6

3,6

4,6

8,2

8,2

11,2

111

111

148

 

Каша гречанарозсипчаста

82

82

103

4,2

4,2

5,3

2,6

2,6

3,2

21,2

21,2

26,6

125

125

157

 

Молоко кип’ячене

100

100

120

2,8

2,8

3,4

2,5

2,5

3,0

4,7

4,7

5,7

52

52

62

 

Хліб цільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

 

Всього за вечерю:

 

 

 

19.9

19.9

25.3

11.1

11.1

13.2

44.0

44.0

53.4

359

359

438

 

 

 

 

 

Вівторок 1тиждень

 

 

 

 

Найменування продуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

 

 

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

 

 

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

 

 

Сніданок:

 

 

Томати солоні

 

 

60

 

 

0,7

 

 

0,1

 

 

1,4

 

 

10

 

 

або салат з свіжих томатів

46

46

61

0.5

  0.5

0.7

  1.1

   1.1

1.6

  2.6

  2.6

3.5

  21

  21

30

 

 

Тюфтелька куряча (зовочами)

66/24

66/24

88/32

11,5

11,5

15,6

5,3

5,3

6,6

11,6

11,6

15,1

141

141

184

 

 

Каша ячна розсипчаста

90

90

103

3,0

3,0

3,4

1,8

1,8

2,2

20,0

20,0

22,7

109

109

125

 

 

Кефір2,5%

100

100

125

3,0

3,0

3,8

2,5

2,5

3,1

3,5

3,5

4,4

59

59

74

 

 

Хліб цільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

 

 

Всьогоза сніданок:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з томатами солоними

 

 

 

 

 

26.3

 

 

16.0

 

 

57.0

 

 

494

 

 

з томатами свіжими

 

 

 

20.1

20.1

25.5

13.1

13.1

16.0

47.6

47.6

55.6

402

402

484

 

 

Обід:

 

 

Суп овочевий зі сметаною

150/4

150/4

200/5

1,3

1,3

1,7

3,0

3,0

3,7

7,7

7,7

10,3

61

61

80

 

 

Плов з родзинками

100

100

120

2,6

2,6

3,1

2,7

2,7

3,2

31,1

31,1

37,3

156

156

186

 

 

Апельсини свіжий

60

60

80

0,5

0,5

0,7

0,1

0,1

0,2

5,7

5,7

7,6

24

24

32

 

 

Хліб цільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

 

 

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Із апельсинами свіжими

 

 

 

6,5

6,5

7,5

8.2

8.2

9.5

54.4

54.4

65.1

312

312

369

 

 

Вечеря:

 

 

Пудинг сирно -яблучний

134

140

178

16,0

16,0

20,4

12,0

12,0

15,0

14,1

20,6

26,0

231

256

322

 

 

 соус фруктовий (вишневий)

11

12

17

0,1

0,1

0,2

0,0

0,0

0,0

1,3

1,8

3,0

5

7

12

 

 

Сіквиноградний

120

120

180

0,6

0,6

0,9

0,0

0,0

0,0

17,4

17,4

26,1

71

71

106

 

 

Всього за вечерю:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З соусом фруктовим(вишневим)

 

 

 

16.7

16.7

21.5

12.0

12.0

15.0

32,8

39.8

55.1

307

334

440

 

Середа 1тиждень

 

Найменування продуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

 

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

 

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

 

Сніданок:

 

Гуляш курячий

32/18

32/18

43/24

9,9

9,9

13,2

3,4

3,4

4,3

4,0

4,0

5,4

87

87

116

 

Каша пшенична розсипчаста  з цибулею

97

97

121

4,1

4,1

5,1

2,4

2,4

3,0

25,6

25,6

31,9

142

142

177

 

Компотіз сушених яблук

100

100

135

0,2

0,2

0,2

0,0

0,0

0,0

3,8

8,8

12,1

15

34

46

 

Хліб цільнозерновий з сиром твердим

30/8

30/8

30/13

3,3

3,3

5,1

3,9

3,9

6,2

9,9

9,9

9,9

89

89

118

 

Всього за сніданок:

 

 

 

17,5

17,5

23.6

9.7

9.7

13.5

43.3

48.3

59.3

333

352

457

 

Обід:

 

томати солоні

 

 

49

 

 

0,5

 

 

0,0

 

 

1,2

 

 

8

 

томати свіжі

34

  34

49

  0.4

  0.4

0.5

  0.1

  0.1

0.1

  1.6

  1.6

2.3

  8

  8

11

 

Суп гречаний

150

150

200

1,5

1,5

2,0

1,2

1,2

1,6

10,2

10,2

13,8

56

56

77

 

Шніцель зі свинини

60

60

81

8,4

8,4

11,1

14,5

14,5

19,1

8,6

8,6

11,2

199

199

262

 

Картопля тушкована з цибулею та томатом

100

100

113

2,5

2,5

2,8

3,5

3,5

4,0

19,7

19,7

22,4

119

119

135

 

Хліб цільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Фруктисвіжі(яблук)

54

54

80

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,3

5,6

5,6

8,3

24

24

36

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з томатами свіжими таяблукамисвіжими

 

 

 

15,0

15,0

19.3

21,9

21,9

27,6

55,5

55,5

69.1

477

477

600

з томатами солоними таяблукамисвіжими

 

 

 

 

 

18,9

 

 

27,6

 

 

69.1

 

 

600

Вечеря:

Соусізсухофруктів(кураги)

57

57

72

1,0

1,0

1,3

0,0

0,0

0,0

14,8

14,8

18,5

60

60

75

Яблуко фаршироване сиромкисломолочним

90

94

124

10,4

10,4

13,7

6,0

6,0

7,9

7,4

11,4

14,8

126

142

185

Всьогозавечерю:

 

 

 

11,4

11,4

15.0

6.0

6.0

7.9

22,2

26,2

33.3

186

202

260

 

Четвер 1тиждень

Найменування продуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

 

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Каша вівсяна з гарбузом

126

129

162

4,9

4,9

6,1

4,6

4,6

5,8

17,0

20,0

25,4

128

139

176

Чай(трав’яний)

150

150

180

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всьогоза сніданок:

 

 

 

4.9

4.9

6.1

4.6

4.6

5,8

17.0

20.0

25.4

128

139

176

Обід:

Борщ український

150

150

200

2,1

2,1

2,8

2,5

2,5

3,1

10,0

10,0

13,1

69

69

89

Нагетси курячі

56

56

75

12,0

12,0

16,0

4,2

4,2

5,4

12,1

12,1

16,5

136

136

182

Макарони відварені зовочами

100

100

130

3,4

3,4

4,4

2,3

2,3

2,9

21,5

21,5

28,0

121

121

157

Компот із свіжих фруктів(зяблук)

120

120

160

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,3

6,2

12,2

16,3

27

50

66

Хлібцільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Компотзяблук

 

 

 

19,8

19,8

25,5

11,6

11,6

14,1

59,8

65,8

83,9

424

447

565

Вечеря:

Овочіпо-карпатськи

80

80

107

1,69

1,69

2,26

2,68

2,68

3,24

11,4

11,4

15,24

73,8

73,8

95,36

Суфлє з вареного м’яса курячого та рису

100

100

133

10.72

10.72

14.30

4.79

4.79

6.26

10.9

10.9

14.49

132.3

132.32

175.32

Какао

150

150

180

5,02

5,02

6,02

4,25

4,25

5,10

8,06

8,06

9,67

89,2

89,20

107,04

Хліб цільнозерновий

30

30

30

2,10

2,10

2,10

2,40

2,40

2,40

9,90

9,90

9,90

71,1

71,1

71,1

Всьогозавечерю:

 

 

 

19,53

19,53

24,67

14,1

14,1

17,00

40,3

40,3

49,3

366

366.42

448.82

 

 

 

 

П’ятниця 1тиждень

Найменування продуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Омлет з морквою

60

60

60

5,3

5,3

5,3

6,4

6,4

6,4

1,9

1,9

1,9

86

86

86

Компот із свіжих фруктів(яблук)

120

120

160

0,4

0,4

0,5

0,1

0,1

0,2

9,4

15,3

20,5

39

62

82

Всього за сніданок:

 

 

 

5.7

5.7

5.8

6.5

6.5

6.6

11.3

17.2

22.4

125

148

168

Обід:

Суп-пюре гороховий

150

150

200

5,6

5,6

7,5

1,8

1,8

2,3

15,2

15,2

20,0

100

100

131

Зрази картопляні з курячим

116

116

145

10,6

10,6

13,1

5,1

5,1

6,0

18,8

18,8

23,3

164

164

200

м’ясом«Човники»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мус яблучний з фруктовим соусом(вишневим)

102/19

108/20

135/29

1,4

1,6

1,7

0,2

0,3

0,3

13,1

20,8

24,4

61

91

106

Хліб цільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 мус яблучний зфруктовим соусом(вишневим)

 

 

 

19.7

19.9

24.4

9.5

9.6

11.0

57.0

64.7

77.6

396

396

508

Вечеря:

Салат зі свіжих томатів з солодким перцем (або солоних томатів)

60

60

80

0,7

0,7

0,9

2,1

2,1

2,1

3,6

3,6

4,8

34

34

40

Банош по-гуцульськи зсиромтвердим

80/4

80/4

100/7

3,6

3,6

5,0

5,0

5,0

6,7

11,8

11,8

15,0

107

107

141

Сік персиковий

120

120

180

0,1

0,1

0,2

0,0

0,0

0,0

19,1

19,1

28,6

82

82

122

Хліб цільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всього за вечерю:

 

 

 

6.6

6.6

8.2

9.5

9.5

11.2

44,4

44,4

58.4

294

294

  374

 

Понеділок 2тиждень

Найменування продуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Локшинник з фруктами

136

140

175

6,1

6,1

7,7

4,9

4,9

6,1

30,0

37,0

46,2

188

214

268

Соусіз сухофруктів (з яблук сушених)

28

28

28

0.3

0.3

0.3

0.0

0.0

0.0

9.0

10.5

10.5

36

41

41

Сік яблучний

120

120

180

0,5

0,5

0,7

0,0

0,0

0,0

12,4

12,4

18,5

50

50

76

Всього за сніданок:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З соусом із сухофруктів(сушених яблук)

 

 

 

6.9

6.9

8.7

4.9

4.9

6.1

51.4

 59.9

75.2

274

305

385

Обід:

Суп болгарський зі сметаною

150/4

150/4

200/5

1,7

1,7

2,2

2,5

2,5

3,5

11,0

11,0

14,6

73

73

98

Фіш боли в томатному соусі

41/27

41/27

62/41

8.1

8.1

12.1

2.0

2.0

3.3

5.3

5.3

   7.7

   71

71

109

Рагу овочеве з кашею

95

95

120

2,4

2,4

3,0

3,9

3,9

4,5

14,8

15,8

20,1

102

105

130

компот із свіжих фруктів(зяблук)

120

120

160

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,3

6,2

12,2

16,3

27

50

66

Хліб цільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 компот із свіжих фруктів(зяблук)

 

 

 

14.5

14.5

19.7

11.0

11.0

14.0

47.2

54.2

68.6

344

370

474

Вечеря:

Курячийрулет фарширований варенимяйцем

60

60

80

11,8

11,8

15,7

5,4

5,4

6,7

5,3

5,3

7,0

119

119

154

Кашапшеничнав’язка

90

90

113

2,4

2,4

3,0

1,7

1,7

2,1

15,1

15,1

18,9

87

87

109

Кисільмолочний

100

100

150

2,8

2,8

4,2

2,5

2,5

3,8

7,5

12,5

18,6

63

82

123

Хлібцільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогозавечерю:

 

 

 

19.1

19.1

25

12

12

15

37.8

37.8

54.4

340

340

457

 

                                                                                                                    Вівторок 2тиждень

Найменування продуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

 

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Салат з капусти, моркви таяблук

68

68

95

2,6

2,6

3,4

3,1

3,1

4,2

4,4

4,4

6,1

54

54

73

Ризотто з зеленим горошкомта твердим сиром

100

100

120

3,6

3,6

4,4

4,9

4,9

6,0

14,2

14,2

17,2

116

116

141

Кисіль вишневий

142

150

185

0,4

0,4

0,5

0,0

0,0

0,0

11,8

19,3

24,1

62

91

113

Всьогоза сніданок:

 

 

 

    6.6

6.6

8.3

8.0

8.0

10.2

30.4

37.9

47.4

232

262

327

Обід:

Томати свіжі

18

18

24

0,2

0,2

0,3

0,0

0,0

0,0

0,8

0,8

1,1

4

4

6

Томати солоні

 

 

24

 

 

0,3

 

 

0,0

 

 

0,6

 

 

4

Борщ з картоплею зі сметаною

 

 

200/7

 

 

1,9

 

 

5,0

 

 

13,9

 

 

105

Курятина всметані

30/9

30/9

40/12

14,2

14,2

19,0

5,7

5,7

7,5

0,3

0,3

0,4

113

113

151

Фалафель

77

77

96

9.1

9.1

11.4

2.2

2.2

3.0

24.4

24.4

30.6

150

150

190

 фрукти свіжі (банани)

60

60

80

0,9

0,9

1,2

0,1

0,1

0,1

13,1

13,1

17,4

53

53

71

Хліб цільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з бананами та томатами свіжими

 

 

 

26.5

26.5

36.2

10.4

10.4

18,0

48.5

48.5

73,9

391

391

598

з бананами та томатами солоними

 

 

 

 

 

35,8

 

 

18,0

 

 

72,8

 

 

592

Вечеря:

Овочі припущені в сметанному соусі (з гарбузом)

86

86

115

1,8

1,8

2,5

4,9

4,9

6,6

6,1

6,1

8,3

73,7

74

99

Оладки курячі

70

70

93

11,4

11,4

15,1

5,1

5,1

6,4

5,3

5,3

6,9

114

114

148

Картопля запечена

скибочками(звареної)

85

85

94

2,5

2,5

3,1

2,2

2,2

2,8

12,6

12,6

15,5

80,5

80

100

Хліб цільнозерновий з сиром твердим

30/4

30/4

30/12

3,0

3,0

4,9

3,6

3,6

5,9

9,9

9,9

9,9

85,5

86

114

Всього за вечерю з гарбузом

 

 

 

18,7

18,7

25,5

15,7

15,7

21,7

33,9

33,9

40,5

354

354

461

 

Середа 2тиждень

Найменування продуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Суфле рибне

45

45

68

7,8

7,8

11,7

2,9

2,9

4,3

1,3

1,3

2,0

62,5

62,5

93,1

Каша  гречана в’язка

82

82

103

4,2

4,2

5,3

2,6

2,6

3,2

21,1

21,1

26,4

125

125,0

156,2

Сік апельсиновий

120

120

180

0,8

0,8

1,3

0,0

0,0

0,0

15,6

15,6

23,4

64,8

64,8

97,2

Хліб цільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71,1

71,1

71,1

Всього за сніданок:

 

 

 

14.9

14.9

20.4

7,9

7,9

9,9

47.9

47.9

61.7

323.9

323.9

417

Обід:

Куліш пшоняний з

Фрикаделькою та сметаною

150/11

/7

150/11

/7

200/15

/9

5,0

5,0

6,6

5,1

5,1

6,4

13,1

13,1

17,3

119

118,8

153,6

Голубці ліниві з курячим м’ясом

90

90

120

8,2

8,2

11,0

3,1

3,1

4,5

7,7

7,7

10,4

90,9

90,9

124,9

 компот із свіжих фруктів(яблук)

120

120

160

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,3

6,2

12,2

16,3

27,0

49,7

66,3

Хліб цільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71,1

71,1

71,1

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 компот з свіжих фруктів(яблук)

 

 

 

15.5

15.5

20

10.8

10.8

13.6

36.9

42.9

53.9

308

330.5

415.9

Вечеря:

Гратен«Зебра»(запіканка сирна з какао)

116

122

155

15,1

15,1

19,1

10,8

10,8

14,0

9,9

15,9

19,8

200

222

283

Соус із сухофруктів(кураги)

54

55

74

1,0

1,0

1,3

0,0

0,0

0,0

14,8

16,3

20,5

60

66

82

Фрукти свіжі(банани)

60

60

80

0,9

0,9

1,2

0,1

0,1

0,1

13,1

13,1

17,4

53

53

71

Всього за вечерю

 

 

 

17,0

17,0

21.6

10.9

10.9

14,1

37.8

45.3

57.7

313

341

436


 

Четвер 2тиждень

Найменування продуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Салат із свіжих помідорів та огірків (або солоних овочів)

62

62

83

0,6

0,6

0,8

3,6

3,6

4,1

2,8

2,8

3,8

45

45

53

Биточок рублений зкурятинипаровий

58

58

77

10,6

10,6

14,2

2,4

2,4

3,0

5,0

5,0

6,6

86

86

113

Полента

90

90

110

2,5

2,5

3,1

2,4

2,4

3,0

16,6

16,6

20,1

99

99

120

Хліб цільнозерновий з сиромтвердим

30/7,5

30/7,5

30/11

3,8

3,8

4,6

4,6

4,6

5,6

9,9

9,9

9,9

98

98

111

Компот із плодів сушених(родзинок)

116

116

140

0,3

0,3

0,3

0,0

0,0

0,0

10,0

16,0

19,1

38

61

72

Всього за сніданок:

 

 

 

17,9

17,9

23,0

13.0

13.0

15,7

44,3

50,3

59,5

366

389

469

Обід:

 капуста смажена в сухарях (з білокачанно їкапусти)

23

23

30

0,8

0,8

1,0

1,1

1,1

1,1

2,7

2,7

3,8

22

22

27

Суп український згалушками

150/15

150/15

200/20

1,8

1,8

2,4

2,8

2,8

3,4

12,4

12,4

16,4

82

82

105

М'ясо відварне вкисло-

Солодкому соусі(свинина)

27/23

27/23

36/31

7,5

7,5

10,0

13,3

13,3

17,9

11,0

11,0

14,7

192

192

257

Каша ячнав’язка

82

82

103

1,8

1,8

2,2

1,7

1,7

2,1

11,9

11,9

14,6

70

70

86

 фрукти свіжі (апельсини)

60

60

80

0,5

0,5

0,7

0,1

0,1

0,2

5,7

5,7

7,6

24

24

32

Хліб цільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всього за обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з цвітною капустою та апельсинами свіжими

 

 

 

14.5

14.5

18.4

21.4

21.4

27.1

53.9

53.9

67

462

462

578

Вечеря:

Омлет драчена

42

42

42

5,8

5,8

5,8

6,9

6,9

6,9

2,6

2,6

2,6

96

96

96

Фруктисвіжі(банани)

60

 

 

0,9

 

 

0,1

 

 

13,1

 

 

53

 

 

Всього за вечерю:

 

 

 

6.7

5.8

5.8

7.0

6.9

6.9

15.7

2.6

2.6

149

96

96

 

П’ятниця 2тиждень

Найменування продуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Ікра овочева

45

45

60

2,7

2,7

3,4

0,1

0,1

0,1

22,0

22,0

27,8

35

35

45

Паличкакуряча

45

45

60

10,6

10,6

14,1

3,9

3,9

5,0

5,6

5,6

7,4

103

103

134

Кашаперловарозсипчаста

90

90

113

2,8

2,8

3,5

1,8

1,8

2,2

19,9

19,9

25,0

108

108

135

Какао

165

165

180

5,9

5,9

6,4

5,0

5,0

5,5

9,5

9,5

10,4

105

105

115

Всьогоза сніданок:

 

 

 

22,0

22,0

27,4

10,8

10,8

12,8

57,0

57,0

70,5

351

351

429

Обід:

Салатізсвіжихогірків

26

26

 

0,2

0,2

0,0

1,5

1,5

0,0

0,8

0,8

0,0

17

17

0

Огіркисвіжі

 

 

31

0,0

0,0

0,2

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,7

0

0

4

Абоогіркисолоні

 

 

31

0,0

0,0

0,2

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,7

0

0

4

Суп-пюре з квасолі зісметаною

 

 

200/6

 

 

6,7

 

 

7,2

 

 

18,3

 

 

161

Пиріг пастуший зяловичиною

140

140

187

16,0

16,0

21,0

2,0

2,0

2,7

53,6

53,6

68,4

153

153

202

Мус плодово - ягідний зфруктовим соусом (з тавишень)

85/33

90/33

108/46

1,5

1,5

1,9

0,1

0,1

0,1

13,2

19,7

24,7

61

85

107

Хлібцільнозерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з  вишнею таогіркомсвіжим

 

 

 

19.8

19.8

32.1

6.0

6.0

12,4

76.7

83.2

122,7

302

326

549

з  вишнею таогіркомсолоним

 

 

 

24,8

24,8

32,1

11,0

11,0

12,4

91,1

97,6

124,4

418

442

554

Вечеря:

Соус сметанний

34

34

58

0,5

0,5

0,9

1,8

1,8

3,1

2,0

2,0

3,5

26

26

46

Шарлоткаяблучна

72

72

72

3.2

4.1

3.5

3.22

2.6

6.9

3.3

3.1

2.3

105

151

    99

Чай(трав’яний)

150

150

180

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всьогозавечерю:

 

 

 

3.7

4.6

4.4

5.02

4.4

10.0

5,3

5,1

5.8

131

177

145

 

Понеділок 3тиждень

Найменування продуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Моркватушкованавсметані

62

65

86

1,1

1,1

1,4

3,6

3,6

5,0

6,2

8,7

11,8

58

68

92

Каша «Янтарна» (із пшона зяблуками)

100

100

125

4,3

4,3

5,3

4,6

4,6

5,7

18,4

20,9

25,9

132

141

176

Соус фруктовий (з вишеньморожених)

35

37

48

0,4

0,4

0,5

0,0

0,0

0,0

4,9

6,9

9,1

22

29

39

 

Сіквиноградний

120

120

180

0,6

0,6

0,9

0,0

0,0

0,0

17,4

17,4

26,1

71

71

106

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза сніданок:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з соусом фруктовим (звишеньморожених)

 

 

 

8,4

8,4

10,2

10,6

10,6

13,1

56,8

63,8

82,8

354

380

484

Обід:

Огіркисолоні

 

 

26

0,0

0,0

0,2

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,6

0

0

3

Суп рисовий з сметаною

150/2

150/2

200/8

1,5

1,5

2,2

3,1

3,1

5,0

12,1

12,1

16,2

82

82

117

Рулетрибний

53

53

79

7,9

7,9

11,8

3,6

3,6

4,8

3,1

3,1

4,6

76

76

109

Макарони відварні з сиромтвердим

90/7

90/7

113/9

4,9

4,9

6,4

3,8

3,8

5,0

21,7

21,7

27,3

143

143

182

компот із свіжих фруктів(зяблук)

 

 

 

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,3

6,2

12,2

16,3

27

50

66

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

 

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з компотом із свіжих фруктів(яблук)

 

 

 

16,6

16,6

23,2

13.1

13.1

17,6

53,0

59,0

74.9

399

422

548

Вечеря:

Горошок овочевийвідварний

58

58

72

3,5

3,5

4,1

0,9

0,9

0,9

9,7

9,7

11,3

58

58

66

Чахохбілізкуркою

32/45

32/45

43/60

10,1

10,1

13,5

3,3

3,3

4,3

5,2

5,2

7,1

92

92

122

Зразикартопляні(зовочами)

80

80

100

2,6

2,6

3,3

3,3

3,3

4,4

18,7

18,7

23,2

114

114

143

Какао

150

150

180

5,2

5,2

6,4

4,5

4,5

5,5

8,4

8,4

10,4

93

93

115

Всьогозавечерю:

 

 

 

21,4

21,4

27,3

12,0

12,0

15,0

42,0

42,0

51,9

356

356

446

Вівторок3тиждень

Найменуванняпродуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Суфлезкурятинизцвітноюкапустою

65

65

87

11,0

11,0

14,7

4,9

4,9

6,7

2,9

2,9

3,8

101

101

136

Кашаячнарозсипчастазцибулею

96

96

120

3,1

3,1

3,9

2,4

2,4

3,0

20,8

20,8

26,5

117

117

149

Чай(трав’яний)

150

150

180

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хлібцільно-зерновийзсиромтвердим

30/11

30/11

30/15

4,6

4,6

5,6

5,6

5,6

6,8

9,9

9,9

9,9

111

111

125

Всьогоза сніданок:

 

 

 

18,7

18,7

24,2

12,9

12,9

16,5

33,6

33,6

40,2

329

329

410

Обід:

Суп-пюре з яйцем тафрикаделькою

150/10

150/10

200/14

5,5

5,5

7,4

3,5

3,5

4,5

13,8

13,8

18,5

109

109

145

Бобові (квасоля) всметанномусоусі

91

91

123

7,2

7,2

10,0

3,2

3,2

4,3

17,9

17,9

24,6

125

125

172

Фруктисвіжі(яблука)

60

60

80

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,3

6,2

6,2

8,3

27

27

36

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З яблукамитаквасолею

 

 

 

15

15

19,8

9,3

9,3

11,5

47,8

47,8

61,3

332

332

424

Вечеря:

Запіканка вермишелево-сирна

112

116

145

18,7

18,7

23,0

11,6

11,6

14,4

11,8

16,3

18,0

230

247

297

Банансвіжий

41

 

 

0,6

 

 

0,0

 

 

8,9

 

 

36

 

 

Всьогозавечерю:

 

 

 

19,0

18,7

23,0

11,6

11,6

14,4

20,7

16,3

18,0

266

247

297

Середа3тиждень

Найменуванняпродуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Омлет зтвердимсиром

57

57

57

7,1

7,1

7,1

9,0

9,0

9,0

0,9

0,9

0,9

113

113

113

Каша в’язка пшенична зморквою

96

100

125

3,7

3,7

4,6

2,6

2,6

3,2

18,6

22,6

28,2

113

128

159

або компот із свіжих фруктів(зяблук)

120

120

160

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,3

6,2

12,2

16,3

27

50

66

Хлібцільно-зерновий

30

30

 

2,1

2,1

 

2,4

2,4

 

9,9

9,9

 

71

71

 

Всьогоза сніданок:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з компотом із свіжих фруктів(зяблук)

 

 

 

13,1

13,1

12

14,3

14,3

12,5

35,6

45,6

45,4

324

362

338

 

 

Обід:

Салат із капусти з зеленим горошком

45

45

60

3,0

3,0

3,8

0,0

0,0

0,1

20,9

20,9

26,4

41

41

51

Суп гороховий з грінками

150/20

150/20

200/20

5,8

5,8

7,0

4,2

4,2

4,8

23,6

23,6

28,1

156

156

184

Вареники з курячим м’ясом

81

81

108

12,8

12,8

16,9

4,5

4,5

5,6

16,7

16,7

22,1

161

161

211

Сік абрикосовий

120

120

180

0,6

0,6

0,9

0,1

0,1

0,2

14,8

14,8

22,1

66

66

99

Всього за обід:

 

 

 

22,1

22,1

28,6

8,9

8,9

10,7

75,9

75,9

98,8

425

425

545

Вечеря:

Запіканка овочева

117

117

117

6,6

6,6

6,6

6,9

6,9

6,9

29,5

29,5

29,5

204

204

204

Фрукти свіжі(банани)

60

60

80

0,9

0,9

1,2

0,1

0,1

0,1

13,1

13,1

17,4

53

53

71

Всього за вечерю:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З бананом свіжим

 

 

 

7,5

7,5

7,8

7

7

7

42,6

42,6

46,9

257

257

275


 

Четвер3тиждень

Найменуванняпродуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Кури зяблуками всметані

60

60

80

9,6

9,6

12,8

3,7

3,7

5,1

2,7

2,7

3,7

84

84

114

Кашагречана в’язка

90

90

113

2,8

2,8

3,5

2,2

2,2

2,7

13,9

13,9

17,4

87

87

109

Компотізплодівсушених(кураги)

140

140

160

0,9

0,9

1,0

0,0

0,0

0,0

10,2

17,2

19,6

41

67

77

Хлібцільно-зерновийзсиромтвердим

30/4

30/4

30/6

3,0

3,0

3,5

3,6

3,6

4,1

9,9

9,9

9,9

86

86

93

Всьогоза сніданок:

 

 

 

16,3

16,3

20,8

9,5

9,5

11,9

36,7

43,7

50,6

298

324

393

Обід:

Борщ по-бахмацькиз капустою тасметаною

 

 

200/5

 

 

3,3

 

 

4,9

 

 

19,4

 

 

131

Суфле м’ясне (зі свинини) зовочами

30

30

40

7,4

7,4

9,9

14,7

14,7

19,4

1,1

1,1

1,5

165

165

219

Кашаперловав’язка

82

82

103

1,7

1,7

2,1

1,6

1,6

2,1

12,2

12,2

15,2

71

71

89

Кисільізапельсинів

150

158

180

0,4

0,4

0,4

0,1

0,1

0,1

9,6

17,5

19,5

40

70

78

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З борщем по - бахмацьки з капустою

 

 

 

14,0

14,0

17,8

22,0

22,0

28,8

47,3

55,3

65,6

441

471

588

Вечеря:

Зрази з сирукисломолочногозкурагою

90

95

120

14,8

14,8

18,3

8,9

8,9

11,1

33,3

38,3

48,1

270

289

361

 

Соус сметанний

 

 

20

 

 

0,3

 

 

1,1

 

 

1,2

 

 

16

Фруктисвіжі(груші)

60

60

80

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,2

6,1

6,1

8,1

25

25

34

Всьогозавечерю:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з грушами свіжими тазразами з сирукисломолочногозкурагою

 

 

 

15

15

18,9

9,1

9,1

12,4

39,4

44,4

57,4

295

314

411

 

П’ятниця3тиждень

Найменуванняпродуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Капуста цвітна підсмажена вяйці

46

46

58

4,1

4,1

5,1

1,0

1,0

1,3

20,3

20,3

25,5

39

39

50

Котлетарибналюбительська

59

59

88

10,2

10,2

14,7

1,8

1,8

2,6

21,8

21,8

28,2

81

81

116

Каша кукурудзянарозсипчаста

90

90

113

2,5

2,5

3,1

1,8

1,8

2,3

21,4

21,4

26,8

113

113

141

Кефір

90

90

125

2,7

2,7

3,8

2,3

2,3

3,1

3,2

3,2

4,4

53

53

74

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза сніданок:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з капустою цвітноюпідсмаженоювяйці

 

 

 

21,5

21,5

28,8

9,3

9,3

11,7

76,6

76,6

94,8

357

357

452

Обід:

Томатисолоні

 

 

26

 

 

0,3

 

 

0,0

 

 

0,6

 

 

4

Суппольовийізсметаною

150/4

150/4

200/5

1,6

1,6

2,1

2,6

2,6

3,3

10,7

10,7

14,2

72

72

94

Гречаник м’ясний зяловичини

54

54

72

12,9

12,9

16,9

3,4

3,4

4,5

24,8

24,8

31,4

105

105

138

Бобовізцибулею(сочевиця)

88

88

114

8,5

8,5

10,6

2,9

2,9

3,5

19,6

19,6

24,4

148

148

183

 

Фруктисвіжі(яблука)

60

60

80

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,3

6,2

6,2

8,3

27

27

36

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з сочевицею, томатамисолоними та яблуками

 

 

 

 

 

32,3

 

 

14,0

 

 

88,9

 

 

527

 

Вечеря:

Запіканка рисова зі свіжимиплодами(згрушами)

86

90

113

2,6

2,6

3,2

2,8

2,8

3,5

17,8

21,8

27,3

107

122

153

Соус яблучний

48

51

69

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,3

7,5

10,5

14,0

32

43

58

Какао

150

150

180

4,0

4,0

5,3

3,4

3,4

4,5

6,3

6,3

8,6

70

70

95

Всьогозавечерю:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З грушами

 

 

 

6,8

6,8

8,8

6,4

6,4

8,3

31,6

38,6

49,9

209

235

306


 

Понеділок 4 тиждень

Найменування продуктів

Маса нетто

Хімічний склад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетична цінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Каша боярська (із пшона зродзинками)

95

100

114

6

6

6

5

5

6

19

24

28

144

163

188

Соус із сухофруктів(чорносливу)

42

44

50

0

0

1

0

0

0

15

18

19

61

71

78

Фруктисвіжі(апельсини)

62

62

87

1

1

1

0

0

0

6

6

8

25

25

35

Всьогоза сніданок:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З апельсинамисвіжими

 

 

 

7

7

8

5

5

6

40

48

55

230

259

301

Обід:

Томатисолоні

 

 

30

 

 

0,3

 

 

0,0

 

 

0,7

 

 

5

Суп селянський з перловоюкрупоюта сметаною

150/6

150/6

200/8

1,5

1,5

2,0

3,4

3,4

4,4

8,9

8,9

11,9

71

71

94

Шніцель рибнийнатуральний

47

47

70

9,8

9,8

14,1

1,2

1,2

1,8

23,3

23,3

30,4

85

85

121

Кашагречанарозсипчаста

90

90

113

4,6

4,6

5,8

2,7

2,7

3,3

23,1

23,1

29,1

135

135

171

 

Компот із свіжих фруктів(зяблук)

120

120

160

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,3

6,2

12,2

16,3

27

50

66

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з компотом із свіжих фруктів(зяблук)тасолонимитоматами

 

 

 

 

 

24,7

 

 

12,3

 

 

98,4

 

 

528

 

Вечеря:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Котлета натуральна з філекуркипанірованавсухарях

48

48

65

10,7

10,7

14,1

4,0

4,0

5,1

4,1

4,1

5,3

97

97

126

Картоплянепюре

91

91

114

2,0

2,0

2,5

2,1

2,1

2,7

14,5

14,5

18,2

85

85

106

Какао

150

150

180

2,6

2,6

3,1

2,2

2,2

2,7

4,2

4,2

5,1

47

47

56

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогозавечерю:

 

 

 

17,4

17,4

21,8

10,7

10,7

12,9

32,7

32,7

38,5

300

300

359

Вівторок4тиждень

Найменуванняпродуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Пудингізкурятини

60

60

80

10,9

10,9

14,5

4,4

4,4

5,7

3,1

3,1

4,1

98

98

129

Каша кукурудзяна з сиромтвердим

87

87

115

4,1

4,1

5,3

4,6

4,6

5,8

15,6

15,6

21,0

122

122

159

Сікяблучний

110

110

190

0,4

0,4

0,8

0,0

0,0

0,0

11,3

11,3

19,6

46

46

80

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза сніданок:

 

 

 

17,5

17,5

22,7

11,4

11,4

13,9

39,9

39,9

54,6

337

337

439

 

Обід:

Борщчернігівський

150

150

200

1,9

1,9

2,6

2,2

2,2

2,8

9,6

9,6

12,8

63

63

83

Філе курки запечене підсиромтвердим

55

55

73

11,2

11,2

14,9

7,1

7,1

9,3

1,9

2,3

3,5

118

120

160

Пюре з бобових (з гороху) звершковиммаслом

90

90

103

9,5

9,5

10,9

1,9

1,9

2,4

21,1

21,1

24,3

151

151

175

Компотіапельсинів

140

148

180

0,3

0,3

0,4

0,1

0,1

0,1

3,5

11,0

13,3

15

43

52

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З горохом лущеним

 

 

 

25,7

25,7

31,7

14,0

14,0

17,3

47,7

55,7

65,7

419

449

542

Вечеря:

Вареники ліниві зфруктовимсоусом

(вишневим)

62/40

65/42

82/57

10,6

10,6

13,5

5,2

5,2

6,6

21,5

27,0

35,2

175

196

252

Чай(трав’яний)

150

150

180

0,1

0,1

0,1

0,0

0,0

0,0

0,4

0,4

0,5

3

3

4

Всьогозавечерю:

 

 

 

10,7

10,7

13,6

5,2

5,2

6,6

21,9

27,4

35,7

178

199

256

Середа4тиждень

Найменуванняпродуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

Від3-4

Від4-6(7)

Від1-3

Від3-4

Від4-6(7)

Від1-3

Від3-4

Від4-6(7)

Від1-3

Від3-4

Від4-6(7)

Від1-3

Від3-4

Від4-6(7)

 

 

років

років

років

років

років

років

років

років

років

років

років

років

років

років

років

Сніданок:

Салатіз солоних огірків зцибулею

 

 

76

 

 

0,7

 

 

2,1

 

 

2,6

 

 

31

Тюфтелька рибна в

сметанно-томатному соусі

60/30

60/30

90/45

8,7

8,7

13,1

6,2

6,2

8,8

9,5

9,5

14,6

129

129

190

Кашаячнарозсипчаста

90

90

108

3,0

3,0

3,6

1,8

1,8

2,3

20,0

20,0

24,1

109

109

132

Хлібцільно-зерновий

30

30

 

2,1

2,1

 

2,4

2,4

 

9,9

9,9

 

71

71

 

Фруктисвіжі (грушісвіжі)

60

60

80

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,2

6,1

6,1

8,1

25

25

34

Всьогоза сніданок:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З грушамисвіжими та

Салатоміз огірківквашених

 

 

 

 

 

17,7

 

 

13,4

 

 

49,4

 

 

387

Обід:

Салат з зеленого горошку зцибулею

77

77

88

3,8

3,8

4,3

1,6

1,6

1,7

11,4

11,4

12,9

72

72

80

Суп картопляний з

Макароннимивиробами

150

150

200

1,7

1,7

2,3

1,3

1,3

1,8

13,1

13,1

17,4

71

71

94

Рагуізкурятини

32/102

32/102

43/136

11,2

11,2

14,9

5,1

5,1

6,7

15,1

15,1

20,1

152

152

201

Компотіз свіжихфруктів(яблук)

 

134

182

 

0,3

0,4

 

0,3

0,4

 

13,0

17,6

 

53

72

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З яблуком свіжим

 

 

 

 

19,1

23,4

 

10,8

12,4

 

62,4

73,6

 

418

518

Вечеря:

Моркваприпущеназ

57

58

85

0,8

0,8

1,2

0,8

0,8

1,2

6,9

7,9

11,4

34

38

55

 

родзинками

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Яєчний рулет зфаршем

100

100

100

7,8

7,8

7,8

8,3

8,3

8,3

13,6

13,6

13,6

161

161

161

Молококип’ячене

100

100

160

2,8

2,8

4,5

2,5

2,5

4,0

4,7

4,7

7,6

52

52

83

Всьогозавечерю:

 

 

 

11,4

11,4

13,5

11,6

11,6

13,5

25,2

26,2

32,6

247

251

299

Четвер4тиждень

Найменуванняпродуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

 

Від   1-

3 років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Курка по-італійськи(підлива)

36/10

36/10

48/12

9,7

9,7

12,9

3,3

3,3

4,3

1,8

3,2

4,3

78

83

109

Каша пшенична розсипчастазцибулею

90

90

113

3,7

3,7

4,7

2,4

2,4

3,0

23,5

23,5

29,6

132

132

166

Компот із сумішісухофруктів

100

100

100

0,2

0,2

0,2

0,0

0,0

0,0

5,5

10,5

10,5

20

39

39

Хліб цільно-зерновий зтвердимсиром

30/8

30/8

30/12

3,9

3,9

4,9

4,7

4,7

5,9

9,9

9,9

9,9

100

100

114

Всьогоза сніданок:

 

 

 

17,5

17,5

22,7

10,4

10,4

13,2

40,7

47,1

54,3

330

354

428

Обід:

Буряк тушкований зчорносливом

34

35

47

0,7

0,7

0,9

1,5

1,5

2,0

6,9

7,9

10,9

42

46

62

 

Суп із сочевиці з м'ясноюфрикаделькою

150/11

150/11

200/17

8,2

8,2

11,4

2,7

2,7

4,0

13,0

13,0

17,4

115

115

159

Макаронник з м'ясомяловичини

94

94

118

10,4

10,4

13,0

4,0

4,0

5,3

22,4

22,4

28,2

168

168

214

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Фруктисвіжі(груші)

60

60

80

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,2

6,1

6,1

8,1

25

25

34

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З грушамисвіжими

 

 

 

21,5

21,5

27,7

10,8

10,8

14,0

58,3

59,3

74,4

421,4

425,2

539,6

Вечеря:

Пудингсирно-морквяний

128

135

169

16,8

16,8

21,0

10,3

10,3

13,0

11,9

18,9

23,9

209

236

296

Соус фруктовий ( з заморожених вишень)

26

27

35

0.3

0.3

0.3

0.0

0.0

0.0

3.6

5.1

6.5

16

22

28

Сікперсиковий

130

130

170

0,1

0,1

0,2

0,0

0,0

0,0

20,7

20,7

27,0

88

88

116

 

Всьогозавечерю:

306

313

406

17,3

17,3

21,8

13,4

13,4

17,2

37,2

44,2

57,4

345

372

477

П’ятниця4тиждень

Найменуванняпродуктів

Маса нетто

Хімічнийсклад

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетичнацінність

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Від1-3

років

Від3-4

років

Від4-6(7)

років

Сніданок:

Салатзварениховочів

38

38

51

0,7

0,7

1,0

2,1

2,1

2,6

4,2

4,2

5,7

38

38

49

Яєчня

75

75

75

5,6

5,6

5,6

6,7

6,7

6,7

2,3

2,3

2,3

91

91

91

Кашавівсянав’язка

82

82

103

2,2

2,2

2,8

2,7

2,7

3,3

10,5

10,5

13,2

74

74

92

Какао

150

150

180

5,2

5,2

6,4

4,5

4,5

5,5

8,4

8,4

10,4

93

93

115

Хлібцільно-зерновий

30

30

 

2,1

2,1

 

2,4

2,4

 

9,9

9,9

 

71

71

 

Всьогоза сніданок:

 

 

 

15,8

15,8

19,2

18,3

18,3

22,2

35,4

35,4

41,4

367

367

347

Обід:

Борщ полтавський згалушкамиісметаною

150/6

150/6

200/8

2,6

2,6

3,4

3,6

3,6

4,7

14,8

16,3

21,6

101

106

140

 

Болоньєзе(зісвинини)

65

65

87

7,0

7,0

9,3

14,2

14,2

18,8

1,3

3,2

4,2

161

168

222

Кашаперловав’язка

82

82

103

1,7

1,7

2,1

1,6

1,6

2,1

12,2

12,2

15,2

71

71

89

Фруктисвіжі(яблука)

60

60

80

0,2

0,2

0,3

0,2

0,2

0,3

6,2

6,2

8,3

27

27

36

Хлібцільно-зерновий

30

30

30

2,1

2,1

2,1

2,4

2,4

2,4

9,9

9,9

9,9

71

71

71

Всьогоза обід:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

з яблукамисвіжими

 

 

 

13,6

13,6

17,2

18,4

22,0

33,0

44,4

47,9

59,3

430

443

558

Вечеря

Зрази з курятини з омлетом та овочамив сметанному

соусі

67/26

67/26

90/44

11,9

11,9

16,1

8,3

8,3

12,1

6,9

6,9

9,7

152

152

215

Фрукти свіжі(апельсини)

60

60

80

0,5

0,5

0,7

0,1

0,1

0,2

5,7

5,7

7,6

24

24

32

Всьогозавечерю:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З апельсинамисвіжими

 

 

 

12,4

12,4

16,8

8,4

8,4

12,3

12,6

12,6

17,3

176

176

247

 

 

 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар