четвер, 25 липня 2024 р.

 

«На сонячній галявині нам круто і цікаво»

Казки школи під голубим небом В.О. Сухомлинського

        Найбільшою цінністю нашого закладу є дитина, з її правом на цікаве і щасливе життя.  Душевність, людяність, щирість... Знайомі, звичайно, слова, але не такі й уживані сьогодні. Чи випадково?  А якщо це стосується дошкільнят, то тут доцільно застосувати слова: що посіємо, те й матимемо.

      Дослухаючись до порад педагога В.О.Сухомлинського, педагоги   з перших днів перебування малюків у садку прагнуть навчити їх розуміти красу навколишнього світу, усвідомлювати моральний сенс міжлюдських стосунків.  

      Заняття, ігри-драматизації казок, хвилинки милування природою, які проводили вихователі з дітьми, залишили незабутні враження в дитячих серцях, навчили правильно з порозумінням ставитися до однолітків, до природи, стимулювали  інтерес дітей до імпровізації-інсценування епізодів твору.

 

      Педагоги прагнуть, щоб їхні вихованці пам'ятали слова видатного педагога: «Живи так, щоб твоя серцевина була здоровою, чистою і сильною.» .














середа, 24 липня 2024 р.


 Віртуальний інформкоктейль "Жива картинка"

              Літо – чудовий час для розвитку творчих здібностей.  

 Творчість розвиває фантазію та допомагає виражати свої емоції.


            В рамках Акції "Літо-2024: Незабаром Перемога" педагогами Бобринецького ДНЗ №2 «РОМАШКА» було проведено Віртуальний інформкоктейль  «Жива картинка».  З одержаних силуетів діти створювали справжні шедеври. Це не тільки веселе заняття під час прогулянки -  це і творчість, і пізнання малюком навколишнього світу. Адже створюючи живі картинки -  це зовсім не те ж саме, що водити по паперу олівцем або пензликом. Тут зовсім інші відчуття.       

      «...дитина за своєю природою - допитливий дослідник, відкривач світу. Так нехай перед нею відкривається чудовий світ у живих фарбах.



вівторок, 23 липня 2024 р.

 

“Сонце, повітря та вода – наші найкращі друзі!”.

Повітря, сонце і вода –
Для всіх хвороб просто біда.
Тож гартуватись, друже, слід,
Щоб врятуватися від бід.

      Літній період – найблагодатніший для фізичного розвитку дітей. Саме влітку такі природні фактори, як сонце, повітря та вода найефективніше впливають на організм дітей та зміцнюють їхнє здоров’я.

       В Бобринецькому ДНЗ №2 «РОМАШКА» вихователі, з метою загартування дітей, використовують усі можливості природного середовища -  це загартування водою, сонячні ванни,  а також  повітряні ванни та ходьба босоніж.   Це час для розвитку інтересу  до  ігор та вправ, фізкультурних комплексів та спортивних розваг. Активна діяльність  загартовує дітей, розвиває рухи, формує фізичні якості, підвищує життєвий тонус і сприяє всебічному розвитку.   

       З настанням літньої спекотної погоди  так і хочеться погратися з водою та по засмагати. Недарма народна мудрість говорить: “Сонце, повітря та вода – наші найкращі друзі!”.  

 


пʼятниця, 12 липня 2024 р.

    "  Українська Державність - мій Символ, моя Віра, мій Вибір"

        День української державності – це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни, повну боротьбу за незалежність, єдність та щасливе життя. Цінуємо те, за що боролися наші предки, пам’ятаємо всіх, хто загинув у цій боротьбі, будуємо майбутнє, в якому нам самим хотілося б жити.   

       З нагоди відзначення Дня Української Державності в Бобринецькому ДНЗ №2 «РОМАШКА»  педагогами було  проведено різні види роботи з дошкільнятами, які  сприяли розширенню уявлення дітей про те, що Україна має давню історію (князі, гетьмани, культура, національний одяг, національна символіка, визначні діячі), розвитку інтересу до історичних  подій на рідній землі, спонукали до пізнання дітьми історії  свого народу.

      Мати право на свою національну історію – свого народу, своєї землі, своєї держави. І наших дітей – усіх майбутніх поколінь Українського народу. Обовʼязково переможемо!

      Щиро  вітаємо із Днем Державності України!









 Веселий калейдоскоп "Дитинство це гомін веселий всюди"

     Літо - пора ігор на свіжому повітрі, час експериментів з водою та мильними бульбашками. Кожен у своєму житті стикався з чарами мильних бульбашок, а  ігри з  водою   – одна з улюблених дитячих забав.

  В рамках Акції "Літо-2024: Незабаром Перемога", педагоги Бобринецького ДНЗ 2''РОМАШКА'',  з метою створення сприятливого емоційного стану у дітей  про  літні розваги, провели  цікаві Ігри,  які  не тільки приносять дітям задоволення, а й розвивають, знайомлять з навколишнім світом,   знімають напругу, гасять негативні емоції, розвивають рухову активність дітей, бажання активно взаємодіяти в спільних   вправах . Мета заходу була досягнута, адже і діти, і дорослі залишилися з гарним настроєм на цілий день.

          А що може бути краще, ніж щасливе дитина?

                                                









 

четвер, 11 липня 2024 р.

 ЛЯЛЬКОВА ВИСТАВА "ІВАСИК - ТЕЛЕСИК"

      Всім відомий вислів: «Казка вчить, як на світі жить». У будь-якому віці казка завжди цікава. Вона відкриває щось таємниче і хвилююче. Казки – це наші великі і мудрі вчителі, що спочатку виховують, а вже потім розважають. Казки дають перше уявлення про добро і зло, правду і неправду, чесність і справедливість.

      Казка для дитини - це не просто вигадка, фантазія, це особлива реальність, реальність світу почуттів.  Слухаючи казки, діти глибоко співчувають персонажам, у них розширюється спектр емоції та почуттів: радість, страх, сором, співпереживання.

      В рамках Акції "Літо-2024: Незабаром Перемога", в Бобринецькому ДНЗ 2''РОМАШКА'', з метою поглибити знання дітей про казку, як вид усної народної творчості,  була  проведена лялькова вистава «Івасик – Телесик». Діти під час перегляду вистави в ігровій формі дізнались, що не варто довіряти незнайомцям, з обережністю ставитись до незнайомих людей. Казка вчить слухатися батьків, допомагати їм, вчить сміливості та рішучості.

      Після перегляду вистави діти на майданчику жваво обговорювали дійових осіб   уявляючи себе на місці героїв казки.

                                                     

                                          










пʼятниця, 5 липня 2024 р.


                                                        
                                                "Дефіле у купальських віночках"
                                  
               Одне з найцікавіших свят, яке залишили нам пращури — Івана Купала.
Свято Івана Купала було спрямоване на родючість, поклоніння сонцю, а також іншим стихіям, які пов'язані з врожайністю. Воно зародилося у день літнього сонцестояння, коли найдовший день та найкоротша ніч.

               В рамках Акції "Літо-2024: Незабаром Перемога", в Бобринецькому ДНЗ 2 ''РОМАШКА'' , вихователем Людмилою НАУМЧАК, було проведено свято Івана Купала.з метою дати дітям уявлення про традиційне святкування українцями дня Івана Купала; закріпити знання купальських пісень, українських народних хороводів; збагатити дітей позитивними емоціями,

               Під час свята діти разом з вихователями плели купальські вінки, виводили Кривого Танця, стрибали через очищувальне купальське вогнище, водили хоровод навколо Мариноньки. 
              Родзинкою свята стало дефіле в купальських віночках, які дбайливо сплели матусі для дівчаток. 

              Багато емоцій, заряд бадьорості та гарний настрій вирував у малят, діти отримали позитивні емоції, доторкнулися до витоків народної творчості.













































 Хвилинки радості

           Гра в радість — це дуже важлива річ для кожної людини, особливо для дітей.  Гра робить малят сильнішими й витривалішими  Коли ми граємо  , то вчимося бути оптимістами.

           Дошкільнята Бобринецького ДНЗ №2 "РОМАШКА" на чолі зі своїми вихователями шукають   привід для радості у всьому  Навіть якщо трапляються якісь неприємності чи труднощі,   намагаються  знайти в цьому щось позитивне.

           Ми продовжуємо посміхатися і вірити, що все буде добре.

                                                           


середа, 3 липня 2024 р.

 НАШІ ДОСЯГНЕННЯ

З великою гордістю та щирою радістю ділимося чудовою новиною!
Завершився Всеукраїнський конкурс юних дослідників "Кристали" імені Євгена Гладишевського

Вихованці старшої групи Бобринецького ДНЗ №2 "РОМАШКА" Максим МАКСЮТА та Вікторія ШАБАТІНА взяли участь у конкурсі та перетворилися на справжніх хіміків, створюючи справжні кристали своїми руками.

В результаті чого отримали дипломи за участь у конкурсі.
Вітаємо наших юних дослідників!