четвер, 20 липня 2023 р.

 

Тарілка здорового харчування: як їсти щодня, щоб залишатися здоровим.

Харчування – головний керований чинник, що забезпечує нормальний ріст та здоровий розвиток дітей, здоров’я та якість життя людини, творчий потенціал нації. Питання організації харчування дітей у дошкільному закладі було і залишається одним з актуальних. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення захисту дитячого організму до захворювань, нормального росту та розвитку дітей, які тут виховуються.

З 10 липня 2023 року у Бобринецькому ДНЗ №2 «РОМАШКА» відновили дворазове харчування дітей згідно Постанова КМУ від 24.03.2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», готуючи страви відповідно чотиритижневому меню .


Деякі страви незвичні для дітей, дома їх часто не готують, проте дуже смачні і корисні.

Пройде небагато часу, і діти чекатимуть нових улюблених страв.

А сьогодні дякуємо кухарям - Юлії ГОРКУН, Людмилі ЧЕРНОВІЙ за професіональний підхід та любов до своєї професії.

МЕНЮ - 20.07.2023 р.

Сніданок:

Салат зі свіжих помідор та огірків;

Полента;

Биток рублений куриний паровий;

Компот з фруктів;

Хліб цільнозерновий;

Сир твердий.



Обід:

Капуста смажена в сухарях;

Суп український з галушками;

М'ясо свине в кисло-солодкому соусі, каша ячна в'язка з маслом;

Чай; 

Хліб цільнозерновий.

                         




Немає коментарів:

Дописати коментар