Тарілка здорового харчування: як їсти щодня, щоб залишатися здоровим.
Харчування – головний керований чинник, що забезпечує нормальний ріст та здоровий розвиток дітей, здоров’я та якість життя людини, творчий потенціал нації. Питання організації харчування дітей у дошкільному закладі було і залишається одним з актуальних. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення захисту дитячого організму до захворювань, нормального росту та розвитку дітей, які тут виховуються.
З 10 липня 2023 року у Бобринецькому ДНЗ №2 «РОМАШКА» відновили дворазове харчування дітей згідно Постанова КМУ від 24.03.2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», готуючи страви відповідно чотиритижневому меню .
Деякі страви незвичні для дітей, дома їх часто не готують, проте дуже смачні і корисні.
Пройде небагато часу, і діти чекатимуть нових улюблених страв.
А сьогодні дякуємо кухарям - Юлії ГОРКУН, Людмилі ЧЕРНОВІЙ за професіональний підхід та любов до своєї професії.
МЕНЮ - 20.07.2023 р.
Сніданок:
Салат зі свіжих помідор та огірків;
Полента;
Биток рублений куриний паровий;
Компот з фруктів;
Хліб цільнозерновий;
Сир твердий.
Обід:
Капуста смажена в сухарях;
Суп український з галушками;
М'ясо свине в кисло-солодкому соусі, каша ячна в'язка з маслом;
Чай;
Хліб цільнозерновий.
Немає коментарів:
Дописати коментар